Verantwoordelijk zijn

file

Bij Grundfos begrijpen we het belang van verantwoordelijkheid - aan het milieu en aan de mensen waarmee we leven, werken en zaken doen.

Zorg voor het milieu is sterk verweven in al onze zakelijke activiteiten, en is niet los te maken uit elk van onze oplossingen. We ontwerpen duurzame oplossingen die de hele kringloop doorlopen. We hebben actief gezocht en hebben de relevante milieucertificering toegekend gekregen, en voeren alle activiteiten nauwgezet uit volgens deze richtlijnen.

We kijken zorgvuldig naar onze materiaalkeuze en we ontwerpen producten die gerecycled kunnen worden. Elke nieuwe generatie pompen verlaagt het energieverbruik verder.

Maar verantwoordelijkheid gaat verder. Door heel ons wereldwijde netwerk richten we ons op het welzijn en de betrokkenheid van mensen in ons eigen bedrijf en op de markt, en ook op de maatschappij in het algemeen. Grundfos zorgt voor een open en toegankelijke houding, en we verwelkomen alle vragen die mensen over ons kunnen hebben. Verantwoordelijk zijn is onze basis.

 

WE NEMEN ONZE VERANTWOORDELIJKHEDEN SERIEUS

Grundfos is een wereldspeler
Maar we geloven niet in één wereldwijde manier om zaken te doen. Ons wereldwijde netwerk van verkoop- en servicebedrijven stelt ons in staat om ons aan te passen aan elk milieu, net als onze producten.

Recycling mogelijk maken
Grundfos pompen zijn ontworpen om zoveel mogelijk hergebruikt te worden, en zo kunnen we onze rol spelen om het milieu te beschermen. Het percentage aan gerecyclede materialen uit een typische Grundfos pomp ligt tussen 90 en 98%. Tussen twee en acht procent kan worden hergebruikt voor verwarming.

Milieucertificering
Grundfos is er trots op om te hebben voldaan aan de vereiste normen voor ISO 14001 certificering en EMAS registratie voor onze vervaardigingsfaciliteiten. Dit geeft aan hoe betrokken en verantwoordelijk we zijn jegens milieubeheer. Deze betrokkenheid begint bij de aanvang van een oplossing en gaat door tot aan de eventuele recycling of afvalverwerking.

Duurzame oplossingen
SQ Flex is een systeem voor duurzame watervoorziening in afgelegen gebieden. Het kan worden aangepast aan de specifieke eisen van de gebruiker, en de energiebron - wind, zon of een combinatie van beide - benutten die het best geschikt is voor de weerspatronen van de betreffende omgeving. En als de natuur de benodigde energie niet kan leveren, dan kan de SQ Flex terugvallen op een generator of batterijen.