Feiten over Grundfos

file

PRODUCTIE EN POMPEN
Een jaarlijkse productie van meer dan 16 miljoen pompunits maakt Grundfos één van 's werelds meest toonaangevende pompfabrikanten. Circulatiepompen voor verwarming en airconditioning, maar ook andere centrifugaalpompen voor de industrie, watervoorziening, rioolwater en dosering vormen de belangrijkste producten. Vandaag de dag is Grundfos 's werelds grootste fabrikant van circulatiepompen, en bestrijkt ruim 50% van de wereldmarkt van deze pompen.

Behalve pompen produceert Grunfos standaard motoren en onderwatermotoren, maar ook moderne elektronica voor het bewaken en regelen van pompen. Bijkomende producten worden geproduceerd in de BioBooster en Lifelink divisies, die onderdeel uitmaken van de nieuwe zakelijke activiteiten van het bedrijf. Grundfos heeft ook Blueflux geïntroduceerd, een nieuw technologie-label dat garandeert dat de apparatuur één van de allerbeste op de markt is.

GRUNDFOS IN DENEMARKEN
Het grootste deel van de activiteiten van de Deense Grundfos-bedrijven (Grundfos DK - het verkoopbedrijf, Grundfos A/S - het productiebedrijf en Grundfos Holding A/S) vindt plaats in het kleine stadje Bjerringbro waar het bedrijf in 1945 is opgericht. Daarnaast heeft Grundfos faciliteiten in Aalestrup, Årslev, Brøndby en Farum.

GRUNDFOS WERELDWIJD
De Grundfos Group wordt vertegenwoordigd door meer dan 80 bedrijven in meer dan 55 landen. Bovendien worden Grundfos-producten door plaatselijke distributeurs in een groot aantal landen verkocht.

EIGENDOM
De Poul Due Jensen Foundation is opgericht als een onafhankelijk instituut in 1975. Vandaag de dag bezit de Foundation 86,7%, de medewerkers 2,0% en de familie van de oprichter 11,3% van de aandelen in Grundfos Holding A/S.

Het doel van de Foundation is om de economische basis van de voortgezette ontwikkeling van de Grundfos Group te verstevigen en uit te breiden. Het kapitaal en de winsten van de Foundation mogen alleen worden gebruikt voor het doel van de Foundation, en winsten moeten opnieuw worden geïnvesteerd in de Grundfos-bedrijven.

TOEKOMSTIGE UITDAGINGEN
Grundfos heeft al meer dan 60 jaar continue groei ondergaan. We willen deze ontwikkeling voortzetten, en daarom proberen we om één van de grootste partners in landen als Rusland, India en Brazilië te worden, waarbij we China als onze tweede thuismarkt zien.

We gaan grotere uitdagingen tegemoet, en daarom hebben we onze Innovatie Intentie ontwikkeld die gericht is op duurzaamheid, een veranderende wereld en baanbrekende technologie.

Download het complete gegevensblad hier.