Hoe kan India hun stedelijke waterproblemen oplossen?

Indiaas symposium gaat over verstedelijking en waterFOTO: Expert op het gebied van de opvang van regenwater S. Vishwananth bespreekt stedelijke wateruitdagingen met Tao Bindslev en Lars Lundbye van Grundfos. Hij was één van de 12 innovatieleiders op het Grundfos Urban Water Symposium in Mumbai.
Video: Water en verstedelijking

Indiaas symposium gaat over verstedelijking en water

Twee megasteden met de meest kritische wateruitdagingen ter wereld liggen in India: Mumbai en Delhi. Hoe kunnen we helpen om de problemen aan te pakken, als een voorbeeld voor anderen?

Dit was het uitgangspunt voor een dag lang discussie en debat

VIDEO: Innovatieleiders debateren over stedelijke waterproblemen

Grundfos bracht begin 2013 tijdens een symposium 12 innovatieleiders uit de watersector samen in een open forum in de stijl van de klassieke Griekse discussies. Onder de deelnemers waren de goeroe op het gebied van de opvang van regenwater S. Vishwananth, Dr. Uday Kelkar, Directeur van de Indiase tak van NJS Consultants Co. Ltd., Grundfos Group Vice President Tao Bindslev en Ranganath N. Krishna, Managing Director van GRUNDFOS Pumps India Private Ltd.

"Ons richten op de dynamiek en de behoeften van de snel groeiende steden in de wereld is essentieel voor ons vermogen om innovatieve oplossingen te bedenken voor de wateruitdagingen die zich voordoen", aldus Tao Bindslev in zijn openingsrede.

Het symposium verkende diverse paden voor een meer duurzame watervoorziening zoals het prijsniveau, publiek-private samenwerkingsverbanden, decentrale technologieën en oplossingen, en een uitdagend model om 24/7 water in leidingen en onder druk te verkrijgen.

"De behoeften op de markt worden steeds ingewikkelder", zegt Lars Lundbye, strateeg van Grundfos die het symposium organiseerde. "Grundfos stelde hun processen open voor dialoog met innovatieleiders van de wereld zonder druk van specifieke agenda's", zei hij.

"Het samenbrengen van innovatieleiders voor een grondige, betekenisvolle dialoog is noodzakelijk als we echte inzichten en innovatieve benaderingen willen krijgen voor de complexe uitdagingen van water", zegt hij.

Voor meer informatie over wat Grundfos kan bieden op het gebied van watervoorziening en afvalwater, ga naar deze pagina's.


Aanwezigen op het symposium verkenden diverse paden voor een meer duurzame watervoorziening, zelfs een uitdagend model om 24/7 water in leidingen en onder druk te verkrijgen.

TAB_1_DSC_0239
FOTO: Een watertank op transport benadrukt de noodzaak voor nieuwe oplossingen in watervoorziening in de straten van Mumbai.

    Facebook Twitter LinkedIn