Nieuwe ALPHA2 “beste uit de test” qua energie-efficiëntie door TÜV SÜD

14/11/2013

ALPHA2 TÜV Süd

De NIEUWE ALPHA2 van Grundfos eist de eerste plaats op in een test uitgevoerd door de Duitse technologieconsulent TÜV Süd.

De NIEUWE ALPHA2 van Grundfos wordt nu officieel de meest energie-efficiënte circulatiepomp met het laagste energieverbruik genoemd. Tot deze conclusie kwam de gerespecteerde Duitse technologieconsulent TÜV Süd na een vergelijkende test tussen de meest gebruikte circulatiepompen voor één- en tweegezinswoningen. De test omvatte zes andere merken van circulatiepompen van de meest bekende fabrikanten.

Als nummer één uitkomen in een reeks onafhankelijke tests uitgevoerd door een dergelijk prominent keuringsorganisme is een concreet bewijs van de leiderspositie die Grundfos in de wereld van de circulatiepompen inneemt en van hun geloofwaardigheid op het gebied van energie-efficiëntie - zowel qua EEI (energie-efficiëntie-index) als qua jaarlijks energieverbruik.

“- De eerste plaats opeisen in een test uitgevoerd door het befaamde keuringsorganisme TÜV SÜD is de bevestiging van onze intensieve ontwikkelingsactiviteiten”, verklaart Frank Wiehmeier, Domestic Sales Director van Grundfos Duitsland:

“- Verantwoord energieverbruik is één van de kernwaarden van Grundfos en krijgt absolute voorrang bij onze productontwikkeling. Bij het ontwerpen van de NIEUWE ALPHA2 pasten we de hoogst mogelijke energie-efficiëntienorm toe, gebaseerd op research, technologie en ontwikkeling. Nu is bevestigd dat de NIEUWE ALPHA2 de meest effectieve resultaten in dit segment heeft. Hiermee wensten we een nieuwe norm qua efficiëntie van circulatiepompen te stellen. De test uitgevoerd door TÜV SÜD is het bewijs dat we geslaagd zijn.”

De energie-efficiënte kenmerken van de NIEUWE ALPHA2 zijn deels te danken aan een consistente optimalisering van het motordesign en de circulatiepompcomponenten. De verbeterde neodymium magneetmotortechnologie verhoogt de elektrische efficiëntie en het geavanceerd hydraulisch systeem met debietanalyse zorgt voor een EEI van ≤ 0,15 bij de ALPHA2 25-40 180 en een EEI van ≤ 0,16 bij de ALPHA2 25-60 180 voor optimale energiebesparingen. Hun jaarlijks energieverbruik na 5.000 bedrijfsuren was ook het laagste verbruik geregistreerd in de tests uitgevoerd door TÜV SÜD – resp. slechts 44 en 74 kWh. Dankzij de ontwikkeling van deze sleutelcomponenten in de NIEUWE ALPHA2 heeft Grundfos een nu onbetwiste en ongeëvenaarde marktleiderspositie kunnen bereiken.

Daarnaast bevat de NIEUWE ALPHA2 ook de Grundfos AUTOADAPT, een intelligente functie die het pompsysteem automatisch meet en analyseert en de pompdruk aanpast aan de behoeften. In combinatie met baanbrekende componenten maakt de Grundfos AUTOADAPT een efficiënt installatieproces van de NIEUWE ALPHA2 mogelijk voor een lager energieverbruik via optimale efficiëntie.

FEITEN:

  • Zowel de ALPHA2 25-40 180, ALPHA2 25-60 180 als zes andere grote Europese circulatiepompmerken (vergelijkbaar qua pompcurve/werking) werden getest.
  • De ALPHA2 25-40 180 en ALPHA2 25-60 180 hebben een energieverbruik van resp. 44 en 74 kWh*.
  • De ALPHA2 25-40 180 en ALPHA2 25-60 180 hebben een EEI (energie-efficiëntie-index) van resp. ≤ 0,15 en ≤ 0,16, die de huidige en toekomstige vereisten van de EuP-richtlijn overschrijdt.
  • De NIEUWE ALPHA2 is de best verkochte hoogefficiënte circulatiepomp ooit, waarvan er 3.000.000 exemplaren wereldwijd verkocht zijn.

* Op basis van een gemiddeld opgenomen vermogen berekend volgens EN 16297 en 5000 bedrijfsuren.