De MAGNA3 circulatiepomp met AUTO

De MAGNA3 circulatiepomp met AUTO<span class="Italic">ADAPT</span>
AUTOADAPT
TAB_1_MAGNA3_RW_FORSIDE_NYT_DISPLAY

Onthuld voor de Amerikaanse markt op de AHR EXPO in Dallas in januari vormt de nieuwe MAGNA3 circulatiepomp van Grundfos de meest efficiënte serie circulatiepompen voor utiliteitsgebouwen op de markt - en ook één van de meest intelligente.

De unieke AUTOADAPT technologie die door Grundfos is ontwikkeld is een regeling op basis van proportionele druk met toegevoegde intelligentie, zodat u niet meer hoeft te gissen bij het installeren van de pomp. Met AUTOADAPT past de MAGNA3 z'n eigen setpoint aan de actuele systeemcapaciteit aan, door te zoeken naar het hoogste debiet dat voorkomt in het systeem, en door z'n setpoint aan die omstandigheden aan te passen. Met het laagst mogelijke setpoint en het laagste energieverbruik tot gevolg - allemaal op basis van de actuele systeemcapaciteit.

Toepassingen uit het echte leven
Met AUTOADAPT bestaan er geen onbekenden meer bij het configureren van een systeem, en wordt het beste rendement voor toepassingen uit het echte leven behaald. En omdat de pomp is ingesteld om te functioneren in het actuele systeem worden er ook geen concessies gedaan aan het comfort. De pomp leert van de systeembehoeften en verlaagt z'n eigen setpoint om het energieverbruik te minimaliseren, terwijl wordt voldaan aan de debieteisen.

Klik op de andere tabs om meer te weten te komen over de MAGNA3 circulatiepomp.

Debietbegrenzing

In elke besturingsmodus hoeft u met de FLOWLIMIT functie geen moeite te doen om het setpoint in te regelen - de pomp gaat nooit verder dan het maximale debiet dat is ingevoerd.

De MAGNA3 is gebouwd met aanvullende nieuwe technologieën en functies die de pomp nog zuiniger maken. De nieuwe FLOWLIMIT functie en FLOWADAPT besturingsmodus (AUTOADAPT met debietbegrenzing) maken het mogelijk om een debietbegrenzing in te stellen voor de MAGNA3 pomp. Dit verbetert de algehele energiezuinigheid en maakt smoorkleppen voor de pomp overbodig in systemen waarbij de MAGNA3 wordt gebruikt.

De MAGNA3 beschikt ook over een ingebouwde warmte-energiemeter die de distributie en het gebruik van warmte-energie in het systeem kan bewaken, ter voorkoming van buitensporig hoge energierekeningen als gevolg van onbalans in het systeem. Hiermee kunt u de kosten voor het installeren van een afzonderlijke energiemeter in uw systeem besparen. Om echter gebruik te kunnen maken van de warmte-energiemeterfunctie moet een externe sensor worden aangesloten om de vloeistoftemperatuur in de retourleiding te meten. Hoewel de ingebouwde warmte-energiemeter een uitstekend hulpmiddel is om het systeem te optimaliseren kan deze meter niet worden gebruikt om de hoogte van de energierekening te bepalen.

TAB_2_MAGNA3_RW4_3i1_hs
Ontwerp

Meer dan 150 miljoen circulatiepompen staan te draaien in Noord Amerika en Europa, en vele van deze pompen zijn inefficiënt. De MAGNA3 werd al vanaf het begin ontworpen en gebouwd met rendement in het achterhoofd, en bezit nieuwe eigenschappen voor een nog beter rendement.

Deze uitbreiding van de capaciteit betekent dat het nu veel eenvoudiger is om de juiste MAGNA3 voor elk werkpunt te dimensioneren.

Waaierontwerp
De waaier van de MAGNA3 is ontworpen en geoptimaliseerd met 3D ontwikkelhulpmiddelen om het meest optimale rendement over het hele capaciteitsbereik te kunnen krijgen. De 3D ontwikkeling werd ook toegepast bij het ontwerp van de hydraulica van het pomphuis in combinatie met een geoptimaliseerde motorwerking, en deze konden afzonderlijk geoptimaliseerd worden door het debiet te analyseren. De waaiers zijn gemaakt van composietmateriaal tot zeer hoge toleranties, om verliezen binnenin de pomp zelf te minimaliseren.

Rotor
Een rotor met permanente neodymium-magneet zorgt dat er geen slip is tussen de rotor en het elektrische veld van de compacte stator, en levert een zeer krachtig draaimoment bij laag energieverbruik. Een nieuwe koolstofvezelversterkte composiet rotorbus minimaliseert vermogensverliezen en draagt bij aan grotere energiezuinigheid. Tenslotte voorkomt de statorwikkeling ingebed in sleuven het warmteverlies dat normaal gesproken optreedt bij pompen waar traditioneel een overmaat aan koper zich buiten de ijzeren kern bevindt.

Serie
De MAGNA3 serie pompen bestrijkt het complete gebied, met meer dan 41 verschillende enkel- en dubbelkops circulatiepompen uit gietijzer of RVS. De maximale opvoerhoogte is vergroot tot 18 meter en het debiet tot 2000 liter per minuut. Door dubbelpompen op volle capaciteit te laten draaien krijgt u een nog groter werkgebied. Deze uitbreiding van de capaciteit betekent dat het nu veel eenvoudiger is om de juiste MAGNA3 voor elk werkpunt te dimensioneren.

De MAGNA3 is geschikt voor een groot aantal toepassingen waaronder verwarming en koeling, of in circulatiesystemen voor huishoudelijk warm tapwater. Deze pomp is ontworpen voor het verwerken van vloeistoffen met een temperatuur van -10 °C en hoger, en is daardoor geschikt voor zowel moeilijke industriële taken als geothermische warmtepompsystemen.

GO mobiel

Net als alle andere elektronische pompen van Grundfos kan de MAGNA3 worden bewaakt en bestuurd met de Grundfos GO app, gratis te downloaden uit de App Store en Google Play.

MAGNA3_SAMLET R100002_ppt.jpg

Grundfos GO biedt u intuïtieve draadloze pompbesturing en volledige toegang tot de Grundfos online hulpmiddelen onderweg.

Om de app volledig te kunnen gebruiken is de juiste mobiele interface (dongel) voor een iPhone of Android smartphone nodig. Als u niet in het bezit bent van zo'n smartphone, dan levert Grundfos een complete iPod Touch oplossing voor Grundfos GO. Grundfos GO biedt u intuïtieve draadloze pompbesturing en volledige toegang tot de Grundfos online hulpmiddelen onderweg. Met Grundfos GO kunt u ook afzonderlijke pompen een naam geven, als eenvoudige referentie.

Op werkplekken waar meerdere pompen via Grundfos GO worden bestuurd laat de ingebouwde 'knipoog'-functie op het display van de pomp u zelfs weten welke pomp op dat moment door de toepassing wordt gebruikt.


    Facebook Twitter LinkedIn