Grundfos lanceert afvalwaterpompen met unieke technologie

08/05/2012

Grundfos lanceert afvalwaterpompen met unieke technologie

De S-tube waaier biedt een combinatie van nieuwe technologie, hoge efficiëntie en betrouwbare werking. Vandaag werd de pomp voorgesteld op de IFAT beurs.

De nieuwe S-tube waaier is het antwoord op een enorme uitdaging. Tot nu toe waren afvalwaterpomp steeds een compromis tussen vrij doorlaat voor een betrouwbare werking en hoge efficiëntie voor lage werkingskosten. Grundfos gebruikt nu een volledig nieuwe technologie om pompen te maken die zowel lage werkings- als onderhoudskosten garanderen.
- Omdat de bevolking steeds groeit, worden betrouwbare en energie-efficiënte afvalwateroplossingen steeds belangrijker. Met onze nieuwe S-tube waaier kunnen we onze klanten een unieke oplossing bieden wanneer pompsystemen en afvalwaterinstallaties worden ontworpen, zegt Peter Røpke, Group Executive Vice President voor Business Development, tijdens de presentatie van de nieuwe S-tube waaier op IFAT afvalwater beurs.

Compleet product
De nieuwe S-tube waaier wordt vandaag op de markt gebracht als een compleet nieuw pompengamma. Tijdens de tweede jaarhelft van 2012 worden additionele S-tube waaiers gelanceerd voor kleinere pompformaten. Het resterende gedeelte van het productgamma wordt continu uitgebreid met verscheidene formaten en modellen.
Bovenop de unieke combinatie van een gesloten waaier met grote vrije doorlaat en hoge efficiëntie wordt de pomp uitgerust met energie-efficiënte Grundfos blueflux motortechnologie. Hierdoor beantwoorden de pompen reeds aan de efficiëntievereisten die in de komende jaren verwacht worden. Tevens werd er grondig nagedacht over een service-vriendelijk ontwerp. Wanneer u Grundfos afvalwaterpompen combineert met Grundfos sturings- en monitoringsystemen, komt u uit bij een intelligente Autoadapt oplossing, dewelke automatisch zorgt voor optimale werking, zelfs onder veranderende omstandigheden.
- We hebben een zeer aantrekkelijk en competitief product gecreëerd dat kan ingezet worden voor verscheidene toepassingen. Daarom zal de S-tube waaier een logische keuze worden in de toekomst voor afvalwaterwaterprojecten op alle schalen, Peter Røpke legt uit:

Product en expertise hangen nauw aan elkaar
Toegang tot proper drinkwater, afvoer van regenwater en afvalwatertransport zijn groeiende uitdagingen over de hele wereld. Daarom heeft Grundfos een globaal competentiecentrum opgericht in Kopenhagen in de herfst van 2011 met regionale clusters over de ganse wereld. Het doel is bij te dragen met duurzame en innovatieve oplossingen die de globale waterproblemen kunnen helpen oplossen. Peter Røpke benadrukt dat, in dit verband, de nieuwe S-tube waaier een belangrijke rol zal spelen.
- De combinatie van ons nieuw product en onze toegewijde werknemers over de hele wereld zijn de sleutel tot grootse resultaten op gebied van afvalwater, zegt hij.