Innovatieve pompen versterken Grundfos op de Europese markt

09/02/2012

Grundfos introduceert de meest geavanceerde circulatiepompen van de wereld

Grundfos introduceert de meest geavanceerde circulatiepompen van de wereld.

Een nieuw record aan minimum energieverbruik, de beste kwaliteit op de markt en een gebruiksvriendelijke draadloze interface. Dit zijn enkele van de kenmerken van de nieuwe pompen die binnenkort op de markt worden gebracht door Grundfos. Een nieuwe hoogtechnologische generatie circulatiepompen zal bijdragen tot een sterkere positie van Grundfos als wereldleidend pompfabrikant.

Beste van de klas
- We zetten een nieuwe norm voor hoogtechnoloische en energie-efficiënte circulatiepompen die veel beter presteren dan de opgelegde normen. Ook voor de toekomst hebben we al pompen die voldoen aan de EU-normen. Maar we willen zelfs verder gaan, zegt Peter Røpke, Group Executive Vice President voor Business Development, die toevoegt dat de productreeks de breedste, meest service-vriendelijke en zowel eenvoudigst integreerbare product op de markt is.

Sterke nieuwe producten
De drie eerste producten zien het levenslicht onder de vorm van een sterk verbeterde ALPHA2, een geheel nieuwe MAGNA3 en een draadloze interface: GRUNDFOS GO, die het de gebruiker mogelijk maakt te communiceren met een iPhone, iPad of een smartphone, gedeeltelijk voor de bediening van pompen en gedeeltelijk voor technische productgegevens van Grundfos op te vragen.

Alle pompen zijn uitgerust met het intelligente AUTOadapt systeem wat automatisch zorgt voor optimale werking, legt dhr. Røpke uit.

- Met de nieuwe producten komen we tot een breed productportfolio met de hoogste graad van gebruiksvriendelijkheid in de markt met grote voordelen voor onze klanten, die eenvoudiger toegang tot service zullen krijgen, zegt hij.

Aantrekkelijke markt
Aan de basis van deze nieuwe productreeks liggen onder andere de nieuwe strenge eisen van de EuP richtlijn. Deze legt op dat circulatiepompen, verkocht na 2013, minder energie moeten verbruiken. Er zijn ongeveer 100 miljoen circulatiepompen geplaatst in de EU die binnen 10 of 15 jaar vervangen moeten worden, schat Søren Ø. Sørensen, Group Executive Vice President voor Group Sales & Service.

- Door nieuwe pompen van Grundfos te gebruiken, kunnen gebruikers veel energie besparen en tegelijkertijd bijdragen tot het verlagen van de CO2-uitstoot ten goede van het milieu. Voor Grundfos betekent dit een zeer aantrekkelijke markt van ongeveerd 6 miljard Euro in de komende jaren zegt dhr. Sørensen.

De eerste producten zullen op de markt komen tijdens de zomer van 2012 en vervolgens worden andere producten geïntroduceerd.

Bekijk hier de video waar Grundfos de wolven loslaat.