Langdurende resultaten worden door samenwerking tot stand gebracht

Interview met Carsten Bjerg, Grundfos CEO en Group President
Grundfos CEO: We gaan een verschil maken

We willen een verschil maken in de wereld. Door een wereldleider te zijn met geavanceerde pompoplossingen en watertechnologieën willen we een bijdrage leveren aan het duurzamer maken van de wereld. We willen technologieën ontwikkelen die de kwaliteit van leven verbeteren van de groeiende wereldbevolking, en we willen voor onze planeet zorgen. We willen een verschil maken.

Op de lange termijn kunnen we dit alleen bereiken als we financieel door blijven groeien en samen met onze klanten groei creëren. Het feit dat The Poul Due Jensen Foundation onze eigenaar is zorgt dat onze verdiensten binnen de Group blijven, en dat ze opnieuw geïnvesteerd worden in nieuwe duurzame oplossingen, in het versterken van onze wereldwijde aanwezigheid, en in onze medewerkers. Dit maakt ons sterker en schept verplichtingen voor ons.

We hebben onlangs ons jaarverslag voor 2012 gepresenteerd. Op vele manieren was 2012 weer een moeilijk jaar, vol met uitdagingen in de steeds verschuivende, veranderlijke en gefragmenteerde markten. Ondanks de moeilijkheden die we tegenkwamen in veel traditionele markten is Grundfos sterker uit het jaar gekomen, en hebben we opnieuw een zeer bevredigend resultaat behaald. Een resultaat dat niet behaald zou kunnen worden zonder nauw contact met onze klanten.

 

Onze klanten eisen de beste oplossingen op basis van de meest moderne technologie. Ze dagen ons uit en maken ons beter.

Carsten Bjerg CEO & Group President

In een tijd waarin de economische situatie duidelijk z'n sporen heeft achtergelaten op vele markten is het van levensbelang dat we anders gaan denken en nieuwe manieren realiseren om samen te werken. Ons doel is altijd geweest om klanten goed te behandelen, en ook om oplossingen te ontwikkelen en te produceren die aan hun behoeften voldoen, maar om hen ook te voorzien van voordelen als het gaat om rendement, energieverbruik en hun financiën.

Onze producten zijn onderdeel van coherente en efficiënte oplossingen die een beeld geven van ons streven om niet alleen een product te leveren maar ook aan de eindgebruiker te adviseren hoe te investeren in de meest energiezuinige en energiebesparende oplossingen. Deze werkzaamheden worden samen met technisch adviseurs, installateurs, aannemers, fabrikanten en vele anderen uitgevoerd. We werken samen met onze partners en worden door hun ideeën en behoeften geïnspireerd om onze producten te verbeteren en technologie te ontwikkelen, zodat we nog meer deskundigheid en know-how kunnen bieden. Tijdens de crisis hebben we onze inspanningen geïntensiveerd op dit gebied, en dit heeft resultaat opgeleverd. Nog nooit hebben we zo'n loyaliteit bij onze klanten ervaren als nu het geval is.

In de afgelopen jaren hebben we de ALPHA2 en de MAGNA3 geïntroduceerd - een compleet nieuwe generatie hightech energiezuinige circulatiepompen. Behalve de uitermate goede energiezuinigheid biedt de MAGNA3 een draadloze interface - Grundfos GO - waarmee het mogelijk wordt om via een smartphone of tablet met de pomp te communiceren. Gebruikersvriendelijkheid, bewaking en besturing spelen ook hier een hoofdrol; bovendien hebben we de S-tube gelanceerd die baanbrekende technologie gebruikt om een compleet nieuwe norm te stellen binnen de afvalwaterpompen.

Onze nieuwe producten zijn goed ontvangen door onze klanten, en ik verwacht dat dit onze positie als wereldleider binnen onze industrie nog verder zal versterken.

Carsten Bjerg
CEO & Group President


    Facebook Twitter LinkedIn