Oplossing voor reconstructie van rioolstelsel in China

Oplossing voor reconstructie van rioolstelsel in China
Praktijkvoorbeeld

In november 2011 leverde Grundfos een voorgefabriceerde pompput voor een project voor de reconstructie van het rioolstelsel in de Fengzhong Road in Chongqing, China. Dit bleek de perfecte oplossing te zijn voor de moeilijke reconstructie van het rioolstelsel in de oude stad.

 

TAB_1_Copy_of_DSCF5935.JPG

Het project voor de reconstructie van het rioolstelsel in de Fengzhong Road moest voldoen aan de eisen van 4320 m3/dag instroming in een tank met 2 meter diameter en 8,3 meter diepte die in een betonnen put moest worden geplaatst. Reconstructie van het riool in de oude stad met hoge bevolkingsdichtheid en ingewikkelde omstandigheden ter plekke was een uitdaging - en de voorgefabriceerde pompput bleek perfect te zijn.

Chongqing is één van de grootste steden in China en ook het politieke, economische en culturele centrum in het zuidwesten van China. De Fengzhong Road is één van de brede straten ten westen van de stad Chongqing en is 10 km lang, met daarlangs vele kantoren, scholen, woongebieden en winkelcentra. Vanwege een tekort aan onderhoud waren de voorzieningen aan deze weg sterk in verval geraakt, en dit had een slechte invloed op de plaatselijke inwoners.

Om de leefomstandigheden van de mensen te verbeteren werd de reconstructie van de Fengzhong Road gezien als één van de belangrijkste projecten van 2011 waarvan het rioolstelsel het belangrijkste en moeilijkste onderdeel is, met een totale investering van 30 miljoen Chinese yuan, met inbegrip van 1593 meter pijpleiding, 48 controleputten en één pompput, te voltooien binnen 90 dagen na het ondertekenen van het contract.

Een kans voor Grundfos
Voor het reconstructieproject in de oude stad Chongqing moest de oplossing aan nog strengere eisen voldoen, zoals een kleinere voetafdruk, een kleinere bouwlocatie, minder verstoring voor plaatselijke inwoners en transport, en onopvallend zijn. De plaatselijke overheid moest naar een nieuwe oplossing zoeken om het project succesvol te laten worden.

FOTO'S: Installatie van de voorgefabriceerde pompput

TAB_1_DSCF5941.JPG

In Europa hebben voorgefabriceerde pompputten een gebruiksgeschiedenis van meer dan 50 jaar, en installaties kunnen op vele plekken worden aangetroffen. In 2009 werd het concept van Europa naar China geëxporteerd, waar de voorgefabriceerde pompputten van Grundfos in hoog tempo populair werden, en waar deze oplossingen voor de Chinese markt sterk onder de aandacht kwamen. Dit is een nieuw concept in China, en het wordt gezien als een innovatie van het ontwerp en de toepassing van pompputten die erg nodig is bij de reconstructie van oude steden, met voordelen die traditionele pompputten niet hebben.

Voorgefabriceerde pompputten van Grundfos lossen problemen op
Direct na de eerste presentatie van het concept van voorgefabriceerde pompputten van Grundfos begrepen de projectontwerpers welke mogelijkheden er achter de oplossing schuilgingen, en zagen ze dat deze mogelijkheden wellicht de beste oplossing zou bieden voor de zeer specifieke eisen van hun project.

Voorgefabriceerde pompputten van Grundfos losten vele problemen op voor het Fengzhong Road project.


TAB_1_IMG_0548

• Beperkte ruimte: Eenmaal geïnstalleerd was het oppervlak dat de voorgefabriceerde pompput in beslag nam slechts 10 m2, en dit was zeer aantrekkelijk voor de eigenaar en het bouwteam. Het was heel belangrijk om het bouwoppervlak en het oppervlak voor de pompput zo klein mogelijk te houden, voor minimale overlast voor de mensen en de nabijgelegen infrastructuur.

• Bouwtijd: De voorgefabriceerde pompput werd gemaakt in de fabriek van Grundfos, en werd als een compleet pakket naar de bouwlocatie gestuurd. Het installeren nam slechts drie dagen in beslag, en het hele project duurde in totaal 45 dagen, en dat was minder dan de eis van de eigenaar van 50 dagen tussen de bevestiging van de planning en de inbedrijfstelling.

• Plaatselijke omstandigheden: Om te voldoen aan de omstandigheden ter plekke werd met de omgekeerde bouwmethode een betonnen put gebouwd die de voorgefabriceerde pompput omringde. Dit koste minder tijd en geld in vergelijking met de traditionele open caisson methode. Een geologisch onderzoek liet zien dat vooral de ondersteunende werkzaamheden bij de fundatie duur zouden zijn.

• Invloed op de omgeving: De voorgefabriceerde pompput van Grundfos ligt volledig onopvallend onder de grond verborgen, zonder enige last voor de omgeving. Als een traditionele betonnen pompput zou zijn geïnstalleerd, dan zou deze zichtbaar zijn en duidelijk opvallen in de omgeving.

• Regelsysteem: De voorgefabriceerde pompput van Grundfos is heel eenvoudig te regelen met het geavanceerde Grundfos Remote Management System, waar ter wereld u ook bent. Niet alleen probleemloos te bedienen, maar ook eenvoudig te servicen. Hiermee voldeed het aan de eis van de eigenaar voor een pompput met eenvoudige bediening en onderhoud.

De oplossing van Grundfos met een voorgefabriceerde pompput loste typische problemen op in een typisch reconstructieproject voor oude steden. Het project werd op tijd en binnen budget voltooid. De eigenaar en de ontwerper zijn beide tevreden met deze geïntegreerde, intelligente pompput die stabiel werkt met hoog rendement.

 


Voorgefabriceerde pompputten van Grundfos voldoen aan de eisen voor snelle en eenvoudige installatie in de oude stad Chongqing, en verschaffen zo een drukriool aan de plaatselijke bevolking zonder veel overlast en met een kleine voetafdruk.    Facebook Twitter LinkedIn