Klimaat, water en energie

file

Klimaatverandering - een zakelijke kans

Grundfos gelooft nadrukkelijk in het versterken van ons duurzame profiel door baanbrekende groene oplossingen aan te bieden, die bijdragen aan de aanpak van een aantal wereldwijde uitdagingen in termen van klimaatverandering, watergebrek en demografische veranderingen, terwijl ze tegelijkertijd op de lange termijn zorgen voor winstgevende en solide zakelijke activiteiten.

Als toonaangevende wereldspeler in pompoplossingen hebben we een unieke zakelijke mogelijkheid om de energiezuinigheid van wateroplossingen te helpen verbeteren. We geloven dat ons vermogen om superieure milieu-oplossingen te bedenken en te leveren om problemen op te lossen zoals watertekort, wanbeleid gerelateerd aan energie en natuurlijke hulpbronnen, inefficiënte infrastructuur en toenemende CO2-emissies een manier is om onze capaciteiten te richten op gebieden waar we het meeste kunnen bijdragen. Het is duidelijk dat er een toenemende behoefte is aan bescherming tegen overstroming en betere systemen voor transport, filtratie en zuivering van water. We hebben echter al producten geïntroduceerd die kunnen voldoen aan de eisen en milieunormen van morgen, en vele hiervan zijn gebaseerd op of afkomstig van Grundfos New Business A/S zoals Grundfos BioBooster, Grundfos LIFELINK, Grundfos Sensor en Infarm A/S.

Ons eigen medicijn innemen

Grundfos - als onderdeel van de uitdaging - is bereid om onderdeel van de oplossing te worden. We doen dit door ons eigen medicijn in te nemen en tot doel te stellen dat we nooit meer CO2 uitstoten dan we in 2008 deden. Dit is een ambitieus doel en een belangrijke doelstelling, aangezien Grundfos' CO2-emissies een aanzienlijke invloed op het milieu hebben. Zie onze voetafdrukstrategie.

Het is onze ambitie om voorop te lopen wanneer het aankomt op energiezuinige en rendabele gebouwen. We nemen ons eigen medicijn in door ons te richten op duurzaamheid bij het bouwen van nieuwe gebouwen en het renoveren van bestaande gebouwen. Zie ons beleid voor duurzame gebouwen.