Verklaring van voorzitter en CEO

Voorzitter Niels Due Jensen en CEO Carsten Bjerg

Doe waar u het beste in bent

Grundfos' geschiedenis van duurzaam en verantwoord ondernemen gaat terug naar de oprichting in 1945. Het bestrijkt een diversiteit aan lokale en groepsinitiatieven. Om onze focus te versterken en de invloed van onze activiteiten te vergroten gaan we geleidelijk naar een duidelijker, meer strategische en zakelijk geïntegreerde aanpak van verantwoordelijkheid en duurzaamheid. We geloven dat duurzaam denken en financiële groei hand in hand kunnen gaan. Maar we moeten ook ons eigen medicijn innemen.

Bij Grundfos gaan we door met onze traditie om een verantwoordelijk lid van de maatschappij te zijn, en het is onze overtuiging dat Grundfos het meeste kan bijdragen als we focussen op de dingen waarin we het beste zijn. Daarom willen we voortdurend nieuwe duurzame technologieën ontwikkelen en fabriceren om de problemen veroorzaakt door klimaatverandering te helpen verlichten en aan te pakken. Bovendien gaan we door met onze inspanningen om het energieverbruik van onze pompen - en daardoor de druk op het milieu - te verminderen.

In 2002 trad Grundfos toe tot de UN Global Compact. Samen met onze kernwaarden vormen de tien principes hiervan de basis voor onze holistische aanpak van duurzaam en verantwoord ondernemen. Onze toewijding aan de UN Global Compact is verder versterkt door onze ondersteuning van het Caring for Climate initiatief, waarbij we onszelf verplichten om specifieke doelen voor het reduceren van emissies te stellen. Verder dragen we bij aan de invulling van de VN Millenniumdoelstellingen door toegang tot veilig water te verschaffen aan meer mensen in ontwikkelingslanden via onze duurzame wateroplossingen.

Een belangrijk onderdeel is het verenigen van verantwoord en duurzaam ondernemen met een oprechte betrokkenheid van ons allen bij Grundfos. We geloven dat dit een belangrijke formule is voor hoe Grundfos een echt verschil kan maken voor de duurzaamheidsagenda.

Voorzitter van de Poul Due Jensen Foundation, Niels Due Jensen & Group President en CEO, Carsten Bjerg.