Complexe bioethanol-productie vertrouwt op DDA-FCM

Overview_TEXT

Overzicht

AB Biofuture is een fabrikant van bioethanol (gedehydrateerd ethylalcohol) en is gevestigd in het Litouwse Šilutė. Voor de dehydratatie maakt AB Biofuture gebruik van de geavanceerde technologie van keramische zeolietmembranen. Met deze technologie is het bedrijf de nummer 1 leverancier geworden als het gaat om hoogwaardige bioethanol in de Baltische staten. De productiecapaciteit van het bedrijf is 40,000 ton per jaar (voor industrieel gebruik), en AB Biofuture verkoopt de producten op de lokale markt en exporteert ze naar West-Europa.

De situatie

Toen de productie in 2004 begon gebruikte AB Biofuture doseerapparatuur van een andere leverancier dan Grundfos voor alle doseertoepassingen in de fabriek. Maar veelvuldige drukwisselingen in de leidingen waar de chemicaliën worden geïnjecteerd (variërend van drukleidingen tot drukloze leidingen) maakte de toepassing zeer complex; te complex voor standaard doseerpompen. Met als gevolg dat chemicaliën vaak met te hoge doses werden toegevoegd. Sommige gedoseerde chemicaliën vertoonden gasvorming, en de technici moesten de pompen vaak nakijken op gas in de pompkop. Bovendien zijn de benodigde hoeveelheden chemicaliën bij AB Biofuture afhankelijk van de productierun, met doseerhoeveelheden die variëren van 0.1 tot 25 l/uur. Met als gevolg dat digitale doseerpompen met geavanceerde regeling nodig waren.

De Grundfos oplossing

Toen een verkoper van Grundfos de nieuwe serie SMART Digital doseerpompen presenteerde, werd AB Biofuture zich bewust van de voordelen die digitaal doseren zouden kunnen opleveren in termen van functionaliteit, besparingen op chemicaliën en optimale productkwaliteit door nauwkeurige dosering. Medewerkers van AB Biofuture waren heel enthousiast over de automatische ontluchtingsfunctie die hun problemen met ontgassende chemicaliën zou kunnen oplossen. De klant was ook onder de indruk van de schaalverdeling van de analoge ingangen bij de DDA. Voor de meeste toepassingen was een debiet van 0.1 tot 1.5 l/uur nodig. Door het ingangssignaal van een nominaal debiet van 7.5 l/uur tot 2 l/uur te schalen op een schaal van 4-20 mA werd de nauwkeurigheid van het regelsignaal verhoogd en konden kleine hoeveelheden beter worden gedoseerd. Grundfos won de aanbesteding voor nieuwe pompen door de juiste oplossing te bieden voor de wensen van AB Biofuture: in totaal werden 12 DDA-FCM pompen geïnstalleerd.

Het resultaat

Nu zijn alle doseerpompen bij de bioethanol-fabriek van AB Biofuture gemaakt door Grundfos. De problemen van de klant werden opgelost door de doseeropstelling aan te passen om goed om te gaan met drukwisselingen en productiehoeveelheden terwijl ook ontgassingsproblemen werden opgelost; hierdoor voldeden de DDA-FCM pompen aan alle toepassingseisen.

Verwante praktijkvoorbeelden:

Oplossen van problemen met dampbellen bij Amerikaanse afvalwaterzuiveringsinstallatie


DDA-FCM geeft snoepfabrikant nieuwe flexibiliteit


Besparingen en procesveiligheid bij SaSch


Doseernauwkeurigheid bevestigd in universitair onderzoek

Onderwerp:

Aanpasbare DDA-FCM doseerpompen passen zich aan complexe en veranderende productieomstandigheden aan

Locatie:

Šilutė, Litouwen

Bedrijf:

AB Biofuture

Contacts_TEXT

Contact

Als u een gelijkaardige oplossing zoekt, gelieve ons te contacteren voor verdere informatie.

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg

Contact

Als u een gelijkaardige oplossing zoekt, gelieve ons te contacteren voor verdere informatie.

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg
How to Buy_TEXT

Hoe aankopen

In dit gedeelte sturen we u door naar de website van uw land

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg