CIP SIP

Overzicht

Overzicht

CIP/SIP

CIP (Cleaning In Place) en SIP (Sterilisation In Place) systemen zijn ideaal in industrieën waar hygiëne van het grootste belang is en verontreiniging tegen elke prijs moet worden voorkomen. Zonder demonteren van apparatuur, kunnen tanks, leidingen en complete proceslijnen efficiënt worden gereinigd, waardoor tijd en dus geld wordt bespaard.

De Grundfos CIP pompen, geschikt voor temperaturen tot wel 180 °C, zijn gemaakt van RVS zodat ze bestand zijn tegen de agressieve reinigingsmiddelen die worden gebruikt in de reinigingsprocessen. Omdat het CIP-systeem nooit in contact komt met het daarwerkelijke proces - levensmiddelen of farmaceutisch - zijn sanitaire pompen niet vereist. CIP pompen zijn echter doorgaans elektrolytisch gepolijst om te waarborgen dat er geen resten aan de binnenkant hechten. Precisie doseerpompen kunnen het CIP proces nog verder versnellen door slechts de noodzakelijke hoeveelheid reinigingsmiddel toe te voegen, waardoor de noodzaak van het doorspoelen van het systeem wordt verminderd.

Voor het iets meer eisende SIP proces worden Grundfos meertraps pompen gebruikt voor het voeden van de ketel die de stoom produceert dat efficiënt flessen e.d. reinigt bij zeer hoge temperaturen.Contact
Verkoopkantoor

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg
Service center

Telefoonnummer

03 870 73 50

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg