Grondwater

Overzicht

Overzicht

Grondwater is een favoriete bron voor gemeentelijke drinkwatervoorzieningensystemen dat een stabiele bron vormt gebaseerd op neutrale filtratie door de aardlagen, vergeleken met het verontreinigde oppervlaktewater en de watertekorten in de droge seizoenen in rivieren en meren.

Een corrrecte winning van grondwater is cruciaal voor het waarborgen van de hoogste niveaus van energie-optimalisatie en duurzaamheid, hetgeen ook weer terugkomt in afgenomen lifecycle kosten. Het optimaliseren van dit proces betekent het bij elkaar brengen van een aantal specialisaties op het gebied van pompputten, zoals het grondwaterreservoir, de winputten, de gekozen dompelpompen, het leidingsysteem voor onbehandeld water en de grondwaterkwaliteit.

Grundfos levert dompelpomp meertraps SP pompen voor alle puttypen. De Grundfos SP pompen kennen een state-of-the-art hydraulisch ontwerp. Ontworpen voor het leveren van optimale efficiency tijdens perioden van hoge vraag, bieden de SP pompen lage lange termijn kosten en een hoge bedrijfsbetrouwbaarheid. Naast een duurzame pomp, krijgt u betrouwbaar en probleemloos bedrijf, met zeer lange service-intervallen vergeleken met andere oplossingen. Met een geweldige kwaliteit en door toepassing van onze beproefde hydraulische kennis, waarborgen Grundfos pompen een betrouwbare werking en zijn bestand tegen slijtage door zand.

Het optimaliseren van het putveld is een belangrijk punt. Typische problemen bij putvelden kunnen zijn dat de gebruikte pompen te groot of te klein zijn, dat het waterpeil lager wordt, waardoor de pompen meer opvoerhoogte moeten overbruggen en er kunnen problemen zijn met de watersnelheid en -druk in het leidingnetwerk. Deze problemen kunnen leiden tot ondoelmatigheid, verhoogde kosten en de noodzaak om de grondwaterspiegel te beschermen.

Grundfos kijkt nauwkeurig naar het hele putveldbedrijf en door verhoogde efficiëncy kunnen energiebesparingen worden bereikt met een snelle terugverdiendtijd. De ervaring heeft geleerd dat de helft van de besparingen op het gebied van energieverbruik kunnen worden gerealiseerd in het putveld.

Door de integratie van variabele snelheid aandrijvingen en motorbeveiligingscomponenten, kan Grundfos complete systemen bieden die zo zijn ontworpen dat ze samen werken. De Grundfos CUE vormt één van de meest uitgebreide en veelzijdige programma's van externe variabele toerental aandrijvingen dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Samen met de gemakkelijk te gebruiken MP 204 motorbeveiliging, bieden we 24-uurs bewaking en besturing van alle essentiële parameters, zoals droogloop- of overbelastingsbeveiliging, om operationele stabiliteit te waarborgen.

Met de vaardigheden op het gebied van putveldmanagement, kan Grundfos de specialistische expertise leveren om u te helpen met uw prestatiedoelstellingen, van de initiële identificatie van behoeften, tot de selectie, installatie, bediening en onderhoud van het pompoplossing. Grundfos inbedrijfstellingsovereenkomsten waarborgen een juiste installatie en servicecontracten beslaan alle eventualiteiten, van routine onderhoud tot reserve-onderdelen en pomp-audits.

Gerelateerde producten
Downloads

Downloads

 

SP referentiegereedschap

SP referentiegereedschap

Engineering-handleiding voor optimale SP installaties.


water utility profiel brochure

Doe eens een stapje terug...

Krijg oog voor het grote geheel. Grundfos Water Utility profiel brochure.


Cases
Contact
Verkoopkantoor

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg
Service center

Telefoonnummer

03 870 73 50

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg