Verwarming

Overzicht

Overzicht

Verwarming

De Grundfos centrifugaal pompen, bedoeld voor temperaturen tot 240°C, zijn geschikt voor vrijwel alle toepassingen waar verwarming een essentieel onderdeel van het proces vormt.

Standaard ééntraps en meertraps centrifugaalpompen circuleren efficient vloeistoffen tot 120°C. Hogere vloeistoftemperaturen moeten voorzichtiger worden behandeld om oververhitting van de asafdichting te voorkomen - met als gevolg onverwachte en kostbare stilstandtijd. Voor deze specifieke uitdaging biedt Grundfos robuuste pompen met luchtgekoelde bovenkanten die samen met speciale asafdichtingsmaterialen zelfs extreem heet water (180 °C) en thermische olie (240°C) aan kunnen.

Alle verwarmingspompen kunnen worden uitgerust met een frequentie-omvormer, waardoor een betrouwbare temperatuurregeling wordt gewaarborgd bij spuitgieten, pasteurisatie en gelijksoortige delicate processen.

Belangrijke opmerkingen

  • Bij zeer hoge temperaturen is het belangrijk om zorgvuldig het type rubber te overwegen dat wordt gebruikt in de specifieke toepassing. Hetzelfde geldt wanneer olie deel uit maakt van het proces omdat sommige rubbertypen kunnen oplossen in olie.
  • Wanneer u verschillende soorten olie verpompt dan moet u zorgvuldig de juiste motorgrootte overwegen vanwege de enorme verandering in viscositeit van de vloeistof bij temperatuurwijzigingen.
  • Pompen van heet water veroorzaakt vaak problemen met een te lage inlaatdruk bij de pomp, hetgeen kan leiden tot cavitatie in de pomp.

 

 

 

 

Gerelateerde producten
Contact
Verkoopkantoor

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg
Service center

Telefoonnummer

03 870 73 50

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg