Sap

Overzicht

Overzicht

Sap

Sapproductie gaat in wezen over smaak en textuur, hetgeen de Grundfos pompen ideaal maken voor elke processtap - van concentraat tot bereid sap.

Voor het concentratieproces zijn pompen van RVS nodig om het agressieve sapconcentraat te verpompen. Grundfos is ook in staat om de robuuste pompen te leveren voor de wasinstallatie waar het fruit eerst wordt gereinigd voordat het sap wordt gewonnen.

Tijdens het concentratieproces, transporteren ééntraps centrifugaalpompen het waterige sap naar en van de centrifugaalafscheiders waar het extract geleidelijk geconcentreerder wordt. Afhankelijk van de viscositeit van het sap kunnen lobbenpompen worden gebruikt voor het voorzichtig transporteren van het medium zonder de textuur te beschadigen.

Tot slot wordt in het reconstitutieproces het concentraat voorzichtig in de mengtank gebracht met een lobbenpomp. Wanneer het sap gereed is transporteert een ééntraps centrifugaalpomp het afgeronde product naar het vulstation.

Alle Grundfos pompen zijn vanzelfsprekend CIP-compatibel, waardoor tanks en leidingen efficiënt gereinigd kunnen worden zonder dat apparaten gedemonteerd te hoeven worden – waardoor de productielijn snel gereed is voor de volgende batch.

 

Gerelateerde producten
Contact
Verkoopkantoor

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg
Service center

Telefoonnummer

03 870 73 50

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg