Verwerkte levensmiddelen

Overzicht

Overzicht

Verwerkte levensmiddelen

Of het nu gaat om water of uiterst visceuze media die getransporteerd moeten worden in het mengproces, Grundfos kan gemakkelijk aan de eisen tegemoet komen. Eéntraps centrifugaalpompen voeren water naar de mengtank terwijl de sanitaire lobbenpomp voorzichtig omgaat met de visceuzere media in de productie van levensmiddelen om de karakteristieke texturen te behouden. Wanneer dosering nodig is, kan de lobbenpomp dit doen in sanitaire processen. In niet sanitaire processen zijn afzonderlijke doseerpompen beschikbaar voor het nauwkeurig doseren van bijv. brijn en levensmiddeleningrediënten.

Wanneer een mengsel klaar is voor bereiding, dan wordt de temperatuurregeling steeds belangrijker. De Grundfos in-lijn centrifugaalpompen zijn ideaal voor het regelen van koel- en verwarmingsprocessen, waarbij wordt gewaarborgd dat de massa efficiënt wordt verwarmd tot de specifieke temperatuur en vervolgens wordt afgekoeld voorafgaande aan transport naar het vulstation. Wanneer pasteurisatie deel uitmaakt van het proces, dan zijn sanitaire roestvaststalen pompen beschikbaar om te voldoen aan de hoge hygiënische vereisten.

Alle Grundfos sanitaire pompen zijn CIP-compatibel, waardoor tanks, leidingen en procesleidingen efficiënt gereinigd kunnen worden zonder apparatuur te hoeven demonteren. Zo wordt de productielijn snel klaar gemaakt voor de volgende batch, waardoor stilstandstijd significant wordt gereduceerd.

Wanneer optimalisatie van het verpakkingsproces belangrijk is, biedt Grundfos geavanceerde E-oplossingen die automatisch de snelheid van de pompen op de productielijn automatisch aanpast aan het verpakkingsproces.

 

Gerelateerde producten
Contact
Verkoopkantoor

Telefoonnummer

03 870 73 20

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg
Service center

Telefoonnummer

03 870 73 50

Adres

Boomsesteenweg 81-83
B-2630 Aartselaar
BELGIUM

Salesverantwoordelijke voor:

  • België
  • Luxemburg