Grundfos Remote Management

Grundfos Remote Management

Grundfos Remote Management is een rendabele, veilige en betrouwbare manier om tegen zeer geringe kosten pompinstallaties te bewaken en te beheren vanaf een PC met internetverbinding.

Pompen en mensen verbinden
Met een veilig en betrouwbaar beheersysteem op afstand kunt u tegen zeer geringe kosten uw pompsystemen bewaken en beheren vanaf een PC met internetaansluiting.

Grundfos Remote Management is een rendabele en recht-toe-recht-aan manier voor het bewaken en beheren van pompinstallaties in commerciële gebouwen en in systemen voor watervoorziening en afvalwater. Hierdoor is er geen noodzaak meer voor inspecties ter plekke, en in geval van een alarm of waarschuwing worden de relevante mensen direct op de hoogte gesteld.

Het systeem biedt een breder scala aan voordelen en functionaliteiten dan bewaking op basis van mobiele-telefoontechnologie. Voor diegenen die geen procesautomatisering op afstand nodig hebben is Grundfos Remote Management de ideale oplossing voor het bewaken en besturen op afstand, in plaats van de traditionele SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) systemen. De initiële investeringen zijn minimaal en er is een vast laag tarief voor dataverkeer, hostingkosten en systeemondersteuning, inclusief backup van alle gegevens.

De communicatie-interface (CIU271 modem) maakt datatransmissie mogelijk via GPRS/SMS vanaf uw Grundfos pompen en regelaars. Op de ingebouwde multifunctionele I/O-kaart kunt u sensoren en schakelaars aansluiten.

Eenvoudige en rendabele bewaking en beheer van kritische installaties
Grundfos Remote Management biedt u een compleet overzicht van uw pompsystemen, en brengt u online in contact met uw pompen. U kunt het energieverbruik bewaken, documentatie delen, service en onderhoud beheren, en gebruik maken van een flexibel bereikbaarheidschema. Dit is allemaal onderdeel van een streng beveiligd netwerk gehost door Grundfos, en deze diensten worden geleverd met volledige IT-ondersteuning.

Grundfos Remote Management biedt veel voordelen voor het beheren van uw kritische installaties:

  • Pompputten voor afvalwater

Bewaak standaard afvalwaterpompen, sensoren en regelaars van elk merk en model, inclusief automatische rapporten van bedrijfsgegevens.

  • Waterzuiveringsinstallaties

Bewaak debiet- en druksensoren, tankniveaus, pompen en alarmmelders, inclusief automatische rapporten van energieverbruik en bedrijfsgegevens.

  • Mijnen en bouwputten

Ontvang alarmmeldingen van ontwateringspompen onmiddellijk, in het kritische geval van defect of storing.

  • Irrigatie

Bewaak tankniveaus, drukmeters en pompen om te garanderen dat gewassen en vee altijd genoeg water hebben.

  • Gebouw-installaties

HVAC, brandbestrijdingsapparaten en drukverhogers worden bewaakt en beheerd vanaf een centrale locatie, zodat services voor gebruikers van het gebouw worden verzekerd en gedocumenteerd.