Optimalisatie

Optimalisatie

Grundfos biedt een rendementsanalyse van uw bestaande pompsysteem en geeft suggesties voor het verbeteren van het rendement, met kostenbesparingen na verloop van tijd.

Verhoog het rendement van uw bestaande systeem
Het uitvoeren van een rendementsanalyse van uw bestaande pompsysteem biedt u een basis voor het verhogen van het rendement, met kostenbesparingen na verloop van tijd. Een rendementsanalyse geeft suggesties voor het verhogen van het rendement en laat zien hoe dit u geld gaat besparen.

Grundfos biedt de volgende stappen voor het analyseren van het rendement van uw pompsystemen:

  • Controle van de basisinstallatie

Een beknopte beoordeling wordt uitgevoerd alleen op basis van de gegevens op het typeplaatje van de pomp in vergelijking met de nieuwere, efficiëntere technologie en materialen van moderne pompen.

  • Snelle controle op pomprendement

Druk en verbruik van de pomp in kWh worden gemeten. Het debiet wordt geschat op basis van de beschikbare pompgegevens en de resultaten van de metingen.

Sommige van de resulterende suggesties voor het verbeteren van het rendement kunnen bijvoorbeeld een upgrade van de toerentalregeling, een upgrade van de motor, anders gedimensioneerde leidingen, de installatie van een regelaar of misschien een overeenkomst voor routine-onderhoud zijn.

Complete Pomp Audit
De rendementsanalyse van Grundfos bestrijkt de eerste stappen van onze pompaudit, een diagnostisch hulpmiddel dat we gebruiken om te controleren of het energieverbruik van uw pompsystemen is geoptimaliseerd zodat uw kosten tot een absoluut minimum worden beperkt - nu en in de toekomst. Zie "Vervangingsanalyse" om meer te weten te komen over de Grundfos pompaudit.