Vervanging

Diagnostische hulpmiddelen

Grundfos heeft de diagnostische hulpmiddelen om vast te stellen of energie wordt verspild in een pompsysteen, en heeft de focus op Life Cycle Costs om aan te tonen dat vervanging van een bestaande pomp u geld kan besparen.

Verspilt uw systeem energie en geld?

Als een pompsysteem energie verspilt, dan heeft Grundfos de hulpmiddelen om het probleem te analyseren en het systeem te optimaliseren. Aangezien energie voor maar liefst 85% bijdraagt aan de totale kosten kunt u hier de echte besparingen realiseren. In veel systemen kan meer dan de helft van alle energie die door de pompen wordt verbruikt worden bespaard.

Bij Grundfos kijken we zorgvuldig naar de Life Cycle Costs van al onze producten - simpelweg omdat dit de enige manier is om achter de echte kosten van het bezitten en gebruiken ervan te komen. Het concept bestrijkt alles van aanschafprijs via bedrijfskosten naar afvalwaarde. Vervanging kan op de lange termijn wel de goedkoopste optie zijn - en een pompaudit kan worden gezien als een steekproefcontrole van de Life Cycle Costs van uw systeem.

Grundfos heeft een pompaudit ontwikkeld die kan vaststellen welke verliezen er in uw systeem optreden. Daarna worden suggesties gegeven wat u eraan kunt doen, en hoeveel u dat zal besparen.

Onze pompaudit controleert het rendement van uw pompen. Gedurende een testperiode wordt bekend hoeveel energie u zou kunnen besparen door om te schakelen naar een ander en mogelijk moderner pompmodel. De audit schetst de aanbevolen wijzigingen, de energiebesparing, CO2-reductie en de terugverdientijd.

Als het tijd is voor vervanging, dan kunt u gebruik maken van ons speciaal ontwikkelde online hulpmiddel voor pompdimensionering in WebCAPS. Het kan u direct vertellen welke pomp aan uw eisen zal voldoen. Grundfos Life Cycle Costs berekent uw kosten gedurende de hele levensduur van de pomp.